miercuri, 25 septembrie 2013

Midia Saganaki



 Midia Saganaki sau midii in sos de rosii si feta, este o reteta greceasca, explicata si executata de e-retete . Ioana mi-a explicat cum se curata midiile asa ca am sa va spun exact ceea ce m-a invatat ea.
  Este pentru prima data cand gatesc midii, cand cumpar midii proaspete, mai exact, nu am mai mancat asa ceva, dar mie mi se pare ca au un gust care imbina aromele midiilor, al branzei, al rosiilor si al vinului perfect.
Sper sa o incercati si voi, este minunata.

Ingrediente:

~ 1 kg midii (o plasa);
~ 50ml vin alb sec;
~ 4-5 catei usturoi;
~ frunze proaspete de busuioc;
~ 1 ceapa mica;
~ 1 ardei iute (fulgi de chili);
~ 250ml suc de rosii;
~ 80g feta de capra si oaie;
~ ulei de masline;
~ oregano.

Mod de preparare:

 Midiile trebuiesc cumparate proaspete, nu le luam pe cele de pe gheta, cerem sa ni se aduca o plasa din spate si ne uitam sa nu fie desfacute, le mirosim sa nu miroasa a peste invechit ci a apa sarata.
Odata ajunsi acasa le punem in apa rece, cele desfacute le aruncam (sunt stricate), cele care sunt desfacute cativa mm le batem putenic de masa si daca se inchid le folosim, daca nu le aruncam.
Trecem la spalarea lor, luam fiecare midie si o curatam, ii rupem mustatiile, va trebui sa ne ajutam de un cutit si de o perie la spalarea ei. Le spalam sub jet de apa si le punem tot in apa rece.
Dupa ce le-am curatat pe toate le mai trecem in cateva ape.Le punem la scurs intr-o sita pentru 10 minute.
 Acum, dupa ce sunt curatate si toate sunt inchise trecem la prepararea lor.

1. Punem ulei de masline si vinul ,intr-o tigaie inalta si cu capac, cand compozitia fierbe adaugam midiile, pe care le punem la foc iute pentru 5 minute, in acest timp scuturam de cateva ori tigaia, dar cu capacul pus.
2. Dupa cele 5 minute, midiile se deschid, scoatem midiile cu o spumiera intr-un bol si lasam sosul sa mai fiarba, pentru a scadea. Curatam midiile, dar lasam cateva intregi ca sa ornam, cele care nu sunt deschise le aruncam
3. Intr-o alta tigaie incingem uleiul, punem usturoiul tocat marunt, frunzele de busuioc, lasam sa se simta mirosul, apoi adaugam ceapa, oregano si ardeiul iute tocat marunt  si le lasam sa se caleasca putin.
4. Adaugam lichidul de la midii, care  a mai scazut, sucul de rosii si feta. Aducem la fierbere si lasam sa fiarba 1 minut.
 5. Adaugam midiile curatate si mai lasam un mint.

Pofta buna!






2 comentarii:

  1. Multumesc Tatiana!!!1
    Daca stii retete cu midii te rog sa mi le impartasesti, eu nu stiu foarte multe, dar sunt o fana a lor, te pup!

    RăspundețiȘtergere

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>