sâmbătă, 2 octombrie 2010

Zacusca de vinete

Reteta este urmatoarea:
- 2 kilograme ceapa;
- 3 kilograme vinete;
- 3 kilograme rosii;
- 750 ml ulei;
- 3 kilograme gogosari;
-1 capatana de usturoi (daca va place);
- piper, sare dupa gust.
Vinetele se coc si se curata, se lasa la scurs.
Ceapa se curata, rosiile si ardeii se spala si se curata.
Ceapa, ardeii si rosiile se dau prim masina de tocat.
Mai intai ceapa si gogosarii se pun la calit in ulei, cand sunt aproximativ calite se adauga vinetele, dupa vinete se adauga rosiile si restul ingredientelor.
Se lasa pe foc aproximativ 2 ore si este gata.
Se aseaza in borcanele spalate si uscate cu cate o lingura de ulei incins deasupra (sa se pastreze mai bine).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>