luni, 28 februarie 2011

Paste cu ton

Nu stiu cat de mult va spune poza, dar va pot spune ca sunt delicioase.

Ingrediente:

- 2 cutii ton in suc propriu;
- 5 catei usturoi,
- ulei de masline;
- 2 frunze de dafin;
- sare;
-piper;
-chili;
- sucul la o jumatate lamaie;
- paste, eu am avut spaghete pe care le-am rupt in 3 si le-am facut mai scurte.

Mod de preparare:

Se pune o oala pe foc cu apa, putin ulei de masline si sare sa fiarba pentru paste, pastele se pun dupa de a inceput apa sa fiarba.

Intre timp cateii de usturoi se curata, se taie marunt si se calesc in ulei de masline, atentie la uleiul de masline, sa nu il lasati sa se incinga, cand observati ca sfaraie il trageti de pe foc si il lasati sa se domoleasca, abea apoi il mai dati pe foc.
Impreuna cu usturoiul mai punem si frunzele de dafin, sfaramate, chili, sare, piper, dupa 10 minute punem tonul scurs, daca este prea tare compozitia mai puneti putin suc de la ton.

Peste adaugam sucul de lamaie si lasam la foc mic pentru inca 5 minute, la sfarsit vom adaga aproximativ 5 linguri din apa in care au fiert pastele.

Tonul se aseaza peste paste si POFTA BUNA! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>