sâmbătă, 19 martie 2011

Pizza de post

Suntem raciti, sotul si cu mine, abea putem sa mergem prin casa, dar nu am putut renunta la a face o pizza, dar de post fiind in postul mare.

Ingrediente:
Pentru blat:
- 500 g faina;
- o lingurita sare;
- 15 g drojdie, cub;
- 25 g ulei masline;
- 250 ml apa cald;
- o lingurita zahar;
- putin busuioc.
Eu am folosit doar jumatate din cantitate, deoarece am facut intr-o tava mai mica.
Pentru sos:
- 3 linguri pasta de rosii;
- 3 linguri zahar;
- piper;
- sare;
- plante provence.

Topping-uri:

- 1 conserva ciuperci;
- 100 g masline;
- 300 g tofu;
- 1 ardei gras.


Mod de preparare:

In apa calduta se amesteca drojdia, sarea, zaharul, busuiocul si uleiul, se adauga toata compozitia peste faina si se framanta, se lasa la dospit pana se pregatesc restul ingredientelor.


Sosul se face din ingredientele de mai sus cu putina apa, se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, aproximativ 5 minute.

Topping-urile se taie dupa preferinta si se aseaza tot la fel.

Asamblarea se face in felul urmator:

Se intinde blatul se aseaza intr-o tava cu hartie de copt sau unsa, se pune peste sosul apoi topping-urile.

Se da la cuptor pana cand blatul este copt, aproximativ 40 min.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>