luni, 2 august 2010

Conserve de fasole

Postez aceasta reteta, desi e mult spus reteta pentru persoanele care vor sa aiba fasole pastai si iarna, fara sa le ocupe spatiu in congelator sau fara sa o usuce.
De la bunica mea am invatat ca fasolea dupa ce este culeasa de pe pocie, cum se spune in zona noastra, se opareste in putina sare si apoi se pune la soare la uscat, dar supriza intervine cand trebuie sa pui la uscat intr-un oras cum e Bucurestiul, plin de praf si de poluare si atunci cauti alternative.
O perioada am pus in congelator, dupa ce o opaream, dar anul trecut am oparit-o cu sare, am pus fasolea in bocane de 800 g, am mai complectat cu zeama in care a fiert, am pus cate o aspirina in fiecre borcan si am fiert-o apoi in bain- marin,timpe de 20 minute, a stat frageda si a fost gustoasa, la fel ca atunci cand am pus-o in borcane.
In acest an am procedat la fel, sper sa va ajute acest mod de conservare, insa astept sugestii, comentarii si bineinteles voturi.
Spor la gospodarit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>