marți, 29 octombrie 2013

Tarta cu branzeturi si spanac


Prima data am mancat aceasta tarta la nasa mea, atunci mi s-a parut o minunatie, am vrut sa o fac imediat ce ajung acasa, insa nu a fost sa fie, am facut-o abea dupa o perioada.
Este putin adaptata pentru ca aveam o foaie de aluat frantuzesc de la bunica sotului, dar se poate pune si din comert.
Trebuie sa recunosc ca devorez spanacul, imi place foarte mult si la fel sunt si cu branzeturile, asa ca va dati seama ce inseamna tarta aceasta pentru mine, un adevarat festin...

Ingrediente:

Pentru baza:
~ o foaie de aluat frantuzesc, poate fi si din comert;
~ hartie de copt;
~ un cub mic de margarina.

Pentru umplutura:

~ 1kg spanac  crud;
~ 6 catei usturoi;
~ 100g cascaval;
~ 100g telemea de oaie putin sarata (se poate folosi mozzarella, feta de oaie si capra);
~ 80g gorgonzola;
~ 50g branza brie;
~ sare;
~ piper;
~ 2-3 linguri smantana;
~ 2 oua.

Mod de preparare:

1. Spanacul il spalam si il fierbem in apa cu sare. Dupa ce este fiert il lasam la scurs pentru 15 min, putem sa il si stoarcem putin. Cand nu mai contine apa il tocam marunt.Se poate folosi si spanac din comert.
2. Cascavalul si branza telemea  le dam pe razatoarea mica, restul branzeturilor le taiem cubulete si le amestecam cu spanacul, smantana, usturoiul zdrobit si cu ouale, apoi asezonam si compozitia este gata.
3. Luam o tava pentru tarta pe care o ungem cu putina margarina, punem hartie de copt si apoi adaugam foia de aluat frantuzesc, peste adaugam compozitia. Dam la cuptor la foc mic pana cand compozitia isi schimba culoarea.

 4. Servim simplu sau cu smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>