miercuri, 18 septembrie 2013

Zacusca de ciuperci


Vroiam o zacusca fara vinete, asa ca ....
Reteta o am de pe e-retete si pe aceasta cale ii multumesc Ioanei pentru ca ne incanta zilnic cu retete noi.

Ingrediente:

~ 15 gogosari;
~ 10 ardei grasi;
~ 6 cepe;
~ 2 ardei iuti;
~ 1,5 kg ciuperci proaspete;
~ 0.5 l ulei;
~ 0.5 l suc de rosii;
~ 2 foi dafin;
~ piper boabe;
~ 2 linguri rase de sare.

Portii:
10 borcane a 400ml.

Mod de preparare:

1. Spalam toate legumele; Gogosarii si ardeii ii curatam de seminte si cotoare, ii taiem in patru.
Ceapa o curatam si o taiem si pe ea in patru.
Dam prin masina de tocat pe rand: gogosarul si il punem intr-o sita sa putem colecta sucul lasat;
Ardeiul il dam si pe el si il punem in alt vas. Cu ceapa procedam la fel.
2. Luam o cratita cu fund dublu  si o punem la incins, cand este incinsa punem uleiul apoi punem ceapa la calit, dupa ce s-a calit ceapa punem ardeiul si gogosarul lasam sa se caleasca. Adaugam foile de dafin, piperul si sare dupa gust, oricum de sare vom potrivi la sfarsit. Amestecam frecvent sa nu se prinda.
3. Ciupercile le spalam si le punem la oparit (fiert) pentru cca 10 min.Dupa ce se oparesc le scoatem intr-o sita le taiem nu foarte marunt si le calim putin sa iasa apa.
Cand  sunt calite le punem in sita, le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat.
4. Cand legumele sunt calite (vedem putin ulei pe margini) adaugam sucul se rosii si sucul colectat de la gogosari.
5.Dupa aproximativ 10 min punem si ciupercile.
6. Le lasam sa se caleasca si ele, amestecam frecvent sa nu se prinda, iar cand vedem uleiul deasupra inseamna ca este gata.
7. Borcanele le spala si le sterilizam (timp de 20 min la cuptor)
8. Cand sunt toate fierbinti umplem borcanele si le punem in pat cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>