vineri, 13 septembrie 2013

Suc de rosii (Bulion)




    Sucul de rosii sau bulionul este  un preparat “bun la toate”, eu il folosesc la ciorbe, sosuri, tocanite sau fripturi.

Ingrediente:
~ rosii;
~ sare;
~ zahar.

 
Mod de preparare:

1. Rosiile se spala se taie in sferturi si se dau prin masina speciala pentru separat pulpa si sucul de seminte si pielite. Semintele si pielitele se vor trece inca o data prin masina (sau de cate ori este necesar) pana nu mai ramane deloc suc;
2. Intr-o oala smaltuita (in care nu se prinde usor) se pune sucul obtinut si se da la fiert;
3. Se amesteca din cnd in cand. Atunci cand incepe sa faca  spuma unii spun ca ar fi gata, eu l-am lasat sa scada cam 5-7 cm pentru a fi putin mai dens;
4. Intre timp se spana sticlele si se sterilizeaza (cca 20 min in cuptor);
5. Cand este aproape gata se pun sarea si zaharul dupa gust;
6.  Sucul se pune in sticle apoi se lasa la racit in ''pat cald"(patul cald este format din patura pusa intr-un cos peste care se pune un nailon, ziar apoi sticlele care le acoperim cu ziar nailon si patura ultima)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>