luni, 23 septembrie 2013

Rosii uscate



Imi doream asa mult un borcan de rosii uscate, am vazut atatea retete cu rosii uscate, dar nu stiam cum se fac sau cum as putea sa dau drumul la cuptor cand afara erau minim 40 grade.

Dar... daca iti doresti ceva cu adevarat... poti realiza acel lucru si uite asa au venit si zilele reci de toamna si am putut face minunatia.

Ingrediente:

~ 1,5 kg rosii lunguiete (prunisoare);
~ sare;
~ busuioc;
~ piper;
~ usturoi;
~ ulei de masline.

Portii: 1 borcan a 800g

Mod de preparare:

1. Se spala rosiile, usturoiu se curata si se piseaza.
2. Rosiile se taie in sferturi, daca sunt mai mici doar in jumatate.
3. Se asaza in tava de la cuptor si se lasa la foc mic aproximativ 4 ore sau pana se dezhidrateaza.In tava rosiile se sareaza, se pipereaza, se presara busuioc si se pune usturoi pe deasupra.
4. Cand sunt gata se aseaza in borcan si se pune ulei de masline pana sunt acoperite.
5. Borcanul sa da in camara si se folosesc rosiile dupa 7 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>