joi, 7 noiembrie 2013

Sfecla cu hrean

Sa va spun foarte sincer nu stiu daca denumirea retetei este una ok, insa reteta foarte gustoasa si cred ca multi dintre noi o stim, eu am vrut doar sa o reamintesc, pentru cei care au uitat (asa ca mine) sa mai prepare asa ceva.
Nu am sa dau canditati exacte deoarece totul se pune dupa gust.

Ingrediente:

~ sfecla rosie;
~ hrean;
~ sare;
~ piper;
~ zahar;
~ ulei;
~ zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Spalam sfecla si o punem la fiert, se poate fierbe in oala normala sau in oala sub presiune (fierbe mai repede). Cand este fiarta o lasam sa se raceasca putin si apoi indepartam coaja cu o lingura.

2. Radem sfecla pe razitoarea cu gauri mari, radem hrean peste, adaugam zahar, sare, zeama de lamaie si ulei  (dupa gust)

O servim ca salata alaturi de un fel principal sau se serveste ca atare.
Putem sa o punem in borcane si sa o pastram la frigider pentru 7 zile.
Daca nu punem zahar si ulei poate fi conservata pentru iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>