joi, 31 octombrie 2013

Mancare de limba de vita cu masline


Mancarea de limba de vita am facut-o pentru prima data, a iesit foarte buna, desi nu am mai mancat niciodata.
Am citit mai multe retete, dar eu am preparat-o pana la urma dupa ureche, cred, totusi, ca a iesit o reteta.

Ingrediente:

~ 1 limba de vita;
~ 1 ceapa;
~ 3 morcovi;
~ 1 pastranac;
~ 1 patrunjel;
~ 1 bucata mica de telina;
~ sare;
~ suc de rosii;
~ 1 lingura de ketcup;
~ 3 linguri zarzavat pentru iarna;
~ 200g masline;
~ 2 linguri faina;
~ 2 frunze de dafin;
~ cimbru;
~ 1 lingurita zahar;
~ 100 ml vin alb;
~ piper;
~ 3 catei usturoi;
~ cateva frunze de busuioc.

Mod de preparare:

1. Spalam limba si o punem intr-o cratita la fiert impreuna cu ceapa, morcovii, pastranacul, patrunjelul si telina, adaugam si putina sare.
Cand limba este fiarta o lasam sa se racoreasca putin apoi o curatam si o taiem felii de aproximativ 0.5 cm (limba se curata usor, daca este bine fiarta).

2. Intr-o tigaie calim usturoiul zdrobit impreuna cu busuiocul, stingem cu vin apoi adaugam3-4 polonice din supa formata in oala in care a fiert limba (punem cat lichid dorim si in functie de cat de zemoasa vrem sa fie compozitia), mai punem si suc de rosii, ketcup, zarzavat pentru iarna, frunzele de dafin, zaharul, piperul si cimbrul, lasam sa fiarba asa cam 5 minute apoi adaugam carnea si un morcov taiat rondele (luam un morcov din oala in care a fiert limba ). Mai lasam inca 5 minute si apoi legam totul cu faina amestecata cu apa. Cand turnam faina amestecam energic sa nu se faca cocoloase.

3. Adaugam si maslinele mai lasam 5 minute.

4. Mai adaugam sare sau piper daca mai este cazul si gata...

Pofta buna!

Pont:

~ supa data din oala in care am fiert limba, nu o aruncati, o lasati la racit si o puneti in sticle de 0.5l pe care o puneti in congelator.
Se foloseste la rizoto, pilaf sau alte preparate unde ar trebui sa puneti apa, da un gust foarte bun.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>