duminică, 3 aprilie 2011

Piept de pui cu legume la cuptor si sos tzatziky

Ceva foarte usor de facut, ideal pentru un pranz, dar noi am gatit seara.
Povestea a plecat de la pofta de carne de pui, apoi ne gandeam sa facem piept de pui umplut, dar am dat-o in bara aveam doar un piept de pui, prin urmare, am facut pipet de pui cu legume la cuptor si sos tzatziky.

Ingrediente:
-1 piept pui;
-1 conserva ciuperci;
-4 cartofi potriviti;
- un ardei gras;
- 3 fire ceapa verde;
-1 rosie;
-100 grame masline;
- ulei masline;
- sare, busuioc, rozmarin si piper;
-sos tzatziky, reteta o aveti aici .

Mod de preparare:

Se iau cartofii se curata si se taie in sferturi sau cum va place.
Se ia una bucata piept pui si se taie fasii;
Rosia se taie felii, ceapa verde se taie putin mai mare,ardeiul fasii, conserva de ciuperci se desface si se spala ciupercile, maslinele se iau de pe samburi.
Ingredientele se aseaza in tava, se condimenteaza dupa gust cu ce am spus mai sus, iar tava invelita in folie de aluminiu se da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Dupa o jumatate de ora se elimina folia de aluminiu.

Preparatul se serveste cu sos tzatziky.


Pofta buna!

2 comentarii:

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>